DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Hebt u problemen met trailerladen? In dat geval is het inroepen van mijn hulp een echte aanrader. Ik kom door heel Nederland om te helpen bij het trailerladen. Velen hebben al andere “specialisten” ingeschakeld met als bedroevend resultaat “nul”. Alsnog belde zij mij op en waren veelal ten einde raad. De blijheid is dan groot als blijkt dat mijn systeem werkt en dat ze, na één sessie, zelfstandig in staat zijn hun voorheen problematisch paard te laden. Als paarden gedragsdeskundige ben ik overigens benaderd door de TV voor opnames met probleem paarden, ook bij het trailerladen. De eerste opnames hebben al plaats gevonden en waren buitengewoon geslaagd. De uitzendingen zijn in mei, juni en juli.

Doorgaans kom ik op locatie om te helpen bij het trailerladen. Daarbij begin ik met “theorie” om uit te leggen wat de bedoeling is en hoe mijn systeem werkt. Daarna gaan we met je paard een aantal oefeningen doen zodat jij en jouw paard gaan leren waar we op moeten letten. Pas dan gaan wij trailerladen (het is de bedoeling dat jij “meehelpt”). Wij zullen het paard niet dwingen op de trailer te gaan en toch moet het zijn keus zijn om naar binnen te stappen! Dit moet je ondervinden om te zien dat het werkt. Ondertussen leg ik verder uit het hoe en waarom. Het werkt voortreffelijk en jij zal er ook veel van leren: niet alleen je paard. Na afloop krijg je een naslagwerk zodat je alles nog eens rustig kunt nakijken. Een eenmalige bezoek moet voldoende zijn om probleemloos te kunnen trailerladen. De kosten bedragen 200 euro exclusief  35 ct/km. voor ongeveer twee uur theorie plus praktijk.

Tip: lukt het laden niet? Stop met oefenen, daarmee bevestig je foutief gedrag. Schakel een professional in en ga niet zelf verder met “oefenen”.

Bel gerust vrijblijvend eens op of stuur een mailtje voor meer informatie. Onderaan kunt u de reacties lezen.

Jacqueline, Samantha en Vite  

Jacqueline, Samantha en Vite.

.TV opnames
Tijdens TV opnames voor Krugers Park

22 reacties op “Doreen Proos: specialist in trailerladen”

 1. Alle reacties (12) :

  Voor reacties tot en met 2012 (33x) klik op: Clinics en workshops/Trailerladen: http://www.dressuurtotaal.nl/?p=224#comments

 2. Alice via facebook :

  “….Ik kan het bijna niet geloven, ze ging er uiteindelijk zo vrijwillig en vreedzaam en respectvol op. Een bijzondere ervaring. Morgenvroeg weer, ik kan niet wachten!…..
  En wat denk je…….in één keer erop!….. Maar alsof het een feestje was in de trailer, liep ze er nu dus in één keer op. Helemaal happy! ……Hoe blij kun je zijn met een paard dat met plezier de trailer opgaat, met dank aan Doreen Proos !”

 3. Anne Bobeldijk-Levering :

  Hoi Doreen,
  Vorige week heb je ons geleerd hoe we onze 4 jarige ruin kunnen trailer laden. Zonder dat het een strijd of gevaarlijk wordt.
  Tijdens je uitleg en het oefenen met paard was je heel duidelijk en rustig……. Daarna begreep hij het, ook nog even op een andere plek geoefend en met een super resulaat! Want ook vandaag liep hij zo de trailer op en er ook rustig weer af. Super bedankt voor je uitleg, begeleiding en tijd!! Wij zijn er echt heel blij mee en raden het ook iedereen aan die moeite heeft met het laden van een paard.
  Hartelijke groeten Bas en Anne

 4. Anouk en José :

  Wij hebben weer het laden geoefend….hoef maar te wijzen en ze loopt erop! Eindelijk weer zonder zorgen op pad. Dank je wel!

 5. Laura en Sylvia :

  “Bijna niet te geloven maar het laden geeft totaal geen probleem meer….. Doordat we nu makkelijk laden en geen stress hebben is hij ook rustiger met het blijven staan op de vrachtauto….Wel afgelopen zaterdag Kringkampioen geworden dus op naar de Gelderse.
  En dat allemaal dank zij het leren laden zoals jij het ons hebt geleerd!!!!!!!!!!….”

 6. Jennet :

  Ik zou je nog laten weten hoe het trailerladen nu verloopt.
  Ik heb het, nadat jij bij mij bent geweest, een paar dagen later alleen geprobeerd……ze liep vrijwel direct de trailer in! Enorm blij en opgelucht! …..Nogmaals hartstikke bedankt voor je hulp. Enorm leerzaam en interessant. Ik wil je site toch eens in de gaten houden voor misschien eens wat workshops.

 7. Esther :

  Dank je wel Doreen ,het was erg leerzaam en waardevol!……en probleemloos heen en weer op de trailer! Halstertouwtje over de hals en `hup’ de trailer in. Helemaal leuk!! Met vriendelijke groeten, Esther

 8. Bionda Kroezen-Jansen :

  Binnen een uur liep mijn jonge paard zelf rustig de trailer in en uit. Het was mijn wens om hem (en mezelf) dit op de juiste manier aan te leren en dat is gelukt!

  Doreen bedankt voor deze wijze les!

  Groetjes, Bionda

 9. Marjolein :

  Hallo Doreen, Nogmaals bedankt voor jouw geweldige hulp. Pelgrim liep vrijdag zonder enige moeite gelijk zelf de trailer in, reis van 2,5 uur gemaakt. Tot mijn grote verbazing deed hij het vandaag weer zo goed, ging er zo weer in! Geweldig Doreen, echt bedankt, ben er hartstikke blij mee. Groetjes, Marjolein.

 10. Hanneke :

  Vanmorgen zijn mijn man en ik bij Doreen geweest en hebben genoten van het werken met ons paard onder leiding van Doreen.
  Wat een echte paardenvrouw en op een zo prettige manier heeft Doreen ons geleerd hoe ons paard uit eigen wil de trailer in loopt.
  Na een half uurtje liep ze ontspannen en helemaal uit eigen wil de trailer in. We hebben het meerdere malen geoefend en ook op verschillende plekken. Ons paard bleef ontspannen de trailer in en uit lopen.
  Ongelooflijk, we zijn er zo blij mee.
  We vonden het een heerlijke leerzame ochtend en raden het iedereen aan die problemen heeft met trailerladen.
  Een cursus bij Doreen is absoluut een hele goede investering voor zowel de ruiter als het paard.

  Hanneke

 11. Christine :

  O ja, Doreen Proos, na bijna twee jaar het trailerladen met Princess niet geoefend te hebben, ging ze toch binnen 10 minuten rustig de trailer op. Met behulp van jouw techniek. Dank daarvoor! :)”

 12. Jolanda :

  Bedankt Doreen. Was echt super. Heb veel geleerd!! Hij liep er zelf op en we konden de stang dicht doen omdat ie niet meer achteruit stoof!! Geweldig. Groetjes Jolanda. xxx

 13. Joyce :

  Wij waren ook dolblij dat je ons het paardengedrag wilde leren. Wat een ervaring rijker. Onze super pony had een groot probleem met de trailer. Na een sessie met jou liep hij er vanmorgen zo op: in 1x. En zo ontspannen. Helemaal top.
  Gisteravond hebben we ook gelijk met een pensionpaard getraind en die durfde ook echt niet meer. En ook deze hebben weer kunnen laden het resultaat was super.
  Super bedankt hiervoor zelfs mijn man is overtuigd van dit systeem.
  Ik hoop dat je veel mensen hier mee kunt helpen.
  Groetjes Joyce

 14. Marjolein Hol :

  Enfin de trailer is geen probleem meer, inmiddels laadt ie zichzelf. Mijn dank is en blijft groot, echt geweldig fijn jouw methode!!

 15. Marieke :

  Vandaag enorm genoten en veel geleerd. Wat ligt trailerladen toch dicht bij de dressuurbeginselen, nooit verwacht, maar zelf ondervonden! Onze tweejarige Ici de la Vigne is een hele mooie ervaring rijker. Bedankt Doreen

 16. Susanne :

  Gisteravond ben ik voor het eerst weer weg geweest met mijn paard naar springtraining. Het laden ging super! Het laden thuis ging iets wat aarzelend, maar toen ze doorhad dat ik volhield liep ze er zo in. Bij elkaar heeft het niet langer dan 5 minuten geduurd. Op de terug weg heeft het enkel een kleine aarzeling geduurd en toen liep ze er zonder dwang zo in.

  Ik wil je heel erg bedanken en ik hoop dat Chess en ik ons op deze manier door blijven ontwikkelen.

  Vriendelijke groet, Susanne

 17. Moniek :

  Gister heb ik samen met een vriendin weer geoefend met trailer laden. Dit ging eigenlijk heel erg goed. Ze is een aantal keer zelf de trailer in gelopen en heeft ook haar hoofd door het voor deurtje gestoken. Ze liep de eerste paar keer er vrij snel ook weer uit, maar als we haar weer aanspoorde om de trailer in te gaan liep ze er ook zo weer in. Na een paar keer bleef ze ook wat langer staan. We zijn een uurtje bezig geweest en zijn toen gestopt omdat me dat beter leek zodat ze nu wel het vertrouwen heeft om erin te lopen.

  Groetjes Moniek
  (ben heel erg blij met deze vooruitgang)

 18. Elsbeth :

  Hoi Doreen. Missie volbracht. Ons paard stond binnen 2 minuten op de trailer. Twee maal geoefend en wij hebben jouw methode van grondwerk deze week vaak gedaan. Wij zijn super blij.

 19. Moniek van der Gouw :

  Hoi Doreen!

  Om te beginnen heb ik goed nieuws. Filly loopt zonder problemen de trailer in! Je bent ongeveer een maandje geleden bij ons geweest en sindsdien gaat het heel goed. Ik heb het heel rustig opgebouwd met de stang erachter doen en de klep dicht en een stukje rijden. Gisteravond zijn we voor eerst weer bij onze clublessen geweest.
  Ik wil je heel erg bedanken voor je hulp en tips!

  Groetjes Moniek

 20. Marije :

  Hi Doreen, Super bedankt voor vandaag! Echt ongelooflijk dat ze aan het eind zelf opliep. Ik kreeg amper de tijd om de lijn vast te maken. Nogmaals thanks!
  ……Update: Ze liep er in 1x in vandaag. Wat een verschil met voorhee. Wat een braaf paard heb ik (weer). Wat een wereld van verschil. Hoe wij er voor jouw komst er voor stonden en nu!!! Nogmaals thanks!!
  Groetjes, Marije

 21. Martijn :

  Is al 2x goed gegaan. Wij zijn erg blij dat het gelukt is. Bedankt. (via Whatsapp)

 22. Hester :

  Hallo Doreen,
  Een paar weken geleden was je bij ons in Westervoort om Georgie te
  helpen met trailer laden.
  Dat is supergoed uitgepakt! We hebben zelfs geladen door hem gewoon met zijn halster
  achter een van ons aan te laten lopen. Afgelopen weekend reden ze in Zevenaar en namen meteen 3 winstpunten
  en 2 x de eerste prijs mee naar huis. Dus we waren driedubbel trots op dochter en pony.
  Dank je wel voor je hulp. Als we ooit weer eens ergens tegen aan lopen
  dan zullen we aan je denken. Groet van Hester

Laat een reactie achter