DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Trainingsdagen en bijscholing KNHS

Is je paard op vreemd terrein schrikkerig en heeft het moeite zijn aandacht bij jou te houden?

Wat is er nodig om je paard ontspannen en gefocust te houden?

Hoe straal je leiderschap uit?

Wil je dat jouw goede intenties ook in daden omgezet worden?

Dan is mag je dit niet missen! Je krijgt de sleutel voor de focus en vertrouwen van je paard. Je leert de rode draad tussen grondwerk, longeren, trailerladen en rijden herkennen. Je wordt bewust van het natuurlijke instinct van jouw paard en van de juiste reactie daarop.

Een aantal stellingen die van toepassing zijn op deze bijscholing:

De brug tussen grondwerk, longeren en rijden.
Verbeter jezelf en daardoor je paard.
Bewustwording om een betere paard te krijgen.

Op donderdag 26-03-2020 is er een KNHS bijscholing voor instructeurs en andere belangstellenden. Goed voor 35 licentie punten.

Plaats: Mange Bemmel, Dijkstraat, Bemmel
Kosten: 22,50 euro per toeschouwer, inclusief 1x consumptie en syllabus.

Aanmelden:  wedstrijdenbemmel@hotmail.nl

Wordt de partner dat je paard verdiend. Met het volgen van deze workshop gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je gaat zaken opmerken die je nooit eerder hebt gezien. Je wordt bewust van je eigen lichaam en het luisteren naar het paard staat centraal.

Filmpje gemaakt door Romy Huisman.  

Lees verder »

Iedereen die beter dressuur wil rijden is welkom om een van de drie- of vierdaagse trainingsdagen te volgen. Dit is een intensieve trainings mogelijkheid voor mensen die vinden dat er iets ontbreekt in de band met hun paard of vooruitgang willen maken in het rijden.

Besteed een drie- of  vierdaagse training met mij dan zal ik je het gereedschap geven waarbij jouw rijden naar een hoger niveau getild wordt, je band met je paard verbetert en je zelfvertrouwen groter wordt! Deze VIP trainingsdagen concentreren zich op jouw specifieke uitdagingen en behoeften. In de ochtend krijg je een uur dressuurles en in de middag gaan wij aan de gang met grondwerk en longeren.

Zowel jij als jouw paard kunnen hier verblijven.

Deelnemers gaven aan: “In een paar uur meer te hebben geleerd dan elders in jaren” en “een nieuwe wereld is voor mij open gegaan”.

Wanneer zijn VIP trainingsdagen voor jou geschikt?

Je vind het een geweldig idee om een twee of drie dagen te investeren aan jezelf en je paard.

Je bent bereid om veranderingen te willen maken zodat de relatie met je paard “magisch” wordt.

Je wilt vaardigheden verkrijgen die  je behulpzaam zijn om de beste uit je paard te halen.

Heb je interesse, laat me weten en je krijgt als eerste de mogelijkheid om je aan te melden!  Voor meer informatie neem contact met mij op hier.

Ik zie je graag.

Hartelijke groeten, Doreen Proos

VIP Trainingen

Op Hemelvaartsdag heb ik twee geslaagde demonstraties gegeven op het mooie en gezellige CH Bennekom bij Kasteel Hoekelum. De eerste was trailerladen met een paardje die er niet op ging. Het lukte zonder dwang met een half uur. Doordat het paard steigerde en verzet toonde was het spectaculair! (Mijn demo’s zijn niet macho met grote machines en kettingzagen maar vooral gericht op grote veranderingen bij het paard, empathie en kennis opdoen.) De eigenaresse zei dat ze gedacht had dat het nooit zou lukken. Ze waren lopend met het paardje naar het terrein gekomen.

De tweede demo was met een kijkerige en gespannen pony. Prachtig om te zien hoe het pony ontspande en zich concentreerde op de begeleider na enkele paard vriendelijke handelingen waarbij er niet getrokken werd aan zijn hoofd. Na afloop kreeg ik reacties zoals: nu weet ik wat ik moet doen als mijn paard steigert; zeer leerzaam; prachtig om het effect te zien van een wending om de voorhand, etc.

Vandaag heb ik een demonstratie “paardengedrag” gegeven in Beneden Leeuwen bij LR en PC “De Vier Heemskinderen“. De demonstratie ging over een paardvriendelijke benadering voordat je gaat rijden. Hier wordt zelden aandacht aan besteed maar toch begin je beter met een “rijuur” als je daarvoor op de juiste wijze met je paard omgaat.  Het was een educatieve middag.

Demonstratie Beneden Leeuwen

Met dank aan Noortje voor het fotografen.

Datum
Zondag 9 juni 2013
Tijdstip
14.00 tot 17.00 uur
Plaats
Dressuurstal Doreen Proos
De Plak 84
6681 DR Bemmel
Kosten
40 euro als je deelneemt met paard (maximaal drie deelnemers), inclusief koffie/thee.

25 euro voor toeschouwers, inclusief koffie en/of thee. 

Aanmelden voor workshop

Lees verder »