DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 
25-03-2011

Wie kent het niet? Je bent klaar voor vertrek, alleen je paard moet nog even de trailer in. Maar dat ‘even’ valt ooit tegen: je paard verzet geen been of gaat alle kanten op behalve de juiste. Hebt u problemen met trailerladen, dan is het inroepen van mijn hulp een aanrader.

Eerst wordt ingegaan op de (theoretische) beginselen van het paardvriendelijk trailerladen. Je moet eerst begrijpen waarom het paard op een bepaalde, respectvolle manier benaderd wil worden. Dus ook wat je zeker niet moet doen. Bijvoorbeeld aan zijn hoofd trekken of op de klep voor hem staan, want dan geef je met je non-verbaal gedrag onbewust het signaal ‘ga weg!’ En dat wil je juist niet. Nog erger wordt het wanneer daar ‘geweld’ bij wordt gebruikt. Dat leidt alleen maar tot stress.

Na de theoretische inleiding leert u de specifieke, op de paardentaal gebaseerde technieken om uw paard in de trailer te krijgen. Deze methode is zeer effectief, want alles gaat vanuit het perspectief van het paard en op basis van wederzijds respect. Zonder alle Monty Roberts-rompslomp, hekken of Dually-halsters.

Daarna zullen we jouw paard in de trailer laden en zo de theorie in de praktijk toepassen. Met dit systeem kun je in je eentje een paard in de trailer krijgen. Zonder dat je zelf in de trailer hoeft te komen. Na enkele keren oefenen zal het steeds gemakkelijker gaan, tot hij er uit zichzelf inloopt – waarschijnlijk de eerste oefensessie al!

Belangrijk bij deze systeem van trailerladen is dat het paard er zelf voor kiest de trailer in te gaan, wij zullen hem niet dwingen!!!

In de meeste gevallen kom ik bij U aan huis. In uw eigen omgeving en met uw eigen paard, leer ik u het hoe en waarom van het paardvriendelijk trailerladen. U moet rekenen op twee uur theorie plus praktijk. De kosten bedragen 170 euro ex. 35 ct/km. 

 


15 reacties op “Trailerladen”

 1. Walter :

  Beste Doreen,

  een paar weken geleden volgden mijn vrouw en ik je kursus trailerladen. Wel
  ik moet je melden dat je methode zeer goed werkt, de voorheen moeilijke
  paarden lopen nu vanzelf spontaan de trailer op !!

  Hartelijk dank voor deze kursus; het loonde echt de moeite om vanuit
  Vlaanderen naar je toe te komen.

  Met vriendelijke groet,

  Walter

 2. Els :

  Na je cursus trailerladen hebben we niet echt vaak kunnen oefenen (of 30 graden of onweer e.d.) Daarna een heftige peesblessure en dus moesten we nu echt naar de kliniek, en dat met een ” “trailer stresskip”! ZE LIEP IN 2X DE TRAILER OP! Klep dicht en gaan. Ze is zonder zweetdruppeltje uit de trailer gekomen, fantastisch. Op de terugweg liep ze aan een slap touwtje zo achter mijn dochter aan de trailer in……….en weer zonder zweetdruppeltje eruit, waarna ze nog even verbaasd bij de klep bleef staan en super relaxed naar de stal liep!

  Kortom, de bedoeling was zonder al te veel stress de trailer in en uit en dat is
  gelukt!

  Groeten, Els

 3. Laura :

  Hoi Doreen,
  Wat ben ik blij dat ik je cursus trailerladen heb gevolgd. Mijn paard zette ik iedere dag op de trailer om hem daar zijn brokjes op te geven. Het laden bleeft desondanks lastig, vooral op concours. Altijd moest ik de trailer naast een muur o.i.d. zetten en met veel hulp en met veel tijd konden we mijn paard laden.
  Na de cursus kan ik mijn paard alleen laden en heb ik geen muur meer nodig. Hij staat niet meer iedere dag op de trailer, alleen als ik op concours ga, of naar mijn les. Super! Bedankt…
  Ook heb ik bij jou gereden met mijn paard. Ook hierbij heb je een iets andere techniek dan ik al jaren gewend ben. Mijn paard is nu veel meer ontspannen en dit resulteerde in de M1 in 196 punten op een tweede plaats! Ik kom gauw nog eens rijden bij je. Wel jammer dat je zo ver weg woont…
  Groeten, Laura

 4. Gerrit :

  Dag Doreen,

  Een paar weken terug heb je mijn dochter en mij het eea geleerd over traileren van paarden in Elst.

  Wilde even melden dat het tot nu toe erg goed gaat Tobias staat in een paar minuten rustig in de trailer.

  Ik ga proberen mijn dochter, Lot, nog meer geïnteresseerd te krijgen in jou benaderingswijze.

  Nogmaals hartelijke dank en ik hoop met Lot een keer een clinic of training te komen doen!

  Met vriendelijke groeten,

  Gerrit

 5. Thea :

  Goedendag Doreen,

  Enkele weken geleden bent u bij mij in Boekel geweest om te helpen met het laden van mijn Fries Jaukje.
  Ik wil u even laten weten dat het op het ogenblik erg goed gaat.
  De eerste keer dat wij het probeerden hebben we het op dezelfde manier met de longeerlijn gedaan en toen probeerde zij er nog wel een paar keer langs te gaan, maar we konden dat op tijd corrigeren.
  Daarna ging het steeds beter en nu loopt zij er gewoon vanzelf op. Ook de oefeningen in de stal en buiten aan het halster gaan goed.
  Ik ben er erg blij mee dat ik uw hulp gevraagd heb.
  Nogmaals bedankt.

  Groeten,
  Thea

 6. Riette en Cheyenne :

  Hallo Doreen,
  vanmiddag ben je bij ons geweest en hebben we de 1e keer getraind met het trailerladen. Na enkele zeer nuttige oefeningen en uitleg van jou hebben we met veel geduld Bo op de trailer laten lopen. Ze deed dat helemaal zelf!!!
  Nu gaan we hier goed mee aan de slag en kom je binnenkort om haar (en ons!!!) de laatste hobbels te laten overwinnen.
  Wij hebben er veel vertrouwen in en zien je binnenkort!
  Groeten van Cheyenne, Riette en Bo.

 7. Eva :

  Hoi Doreen,

  Een paar weken terug ben ik met mijn paard bij jou geweest voor de trailercursus. Ik moet zeggen dat het nu erg goed gaat, ze loopt er nu vrij gemakkelijk op waardoor ik de trailer niet meer langs een muur hoeft te zetten. Super bedankt voor je hulp en ik zal je altijd aanbevelen als ik mensen tegen kom die problemen hebben met laden!!

  Groetjes Eva

 8. Astrid en Willy :

  Hallo Doreen,

  het was vandaag wel koud maar zeker de moeite waard!
  Zijn vanaf mei al bezig om mijn haflinger op een rustige manier te laden.Veel tips in de wind geslagen (doek over het hoofd,met de bezem erachter,lange zweep,enz)omdat mijn inziens dat nooit de manier kan zijn om een dier zonder dwang en stress te laden. Uiteindelijk het lokken met voer leek te gaan lukken maar zag het echt niet zitten om elke keer een uur te gaan rammelen met brokjes en afhankelijk te zijn van het wel/geen zin hebben van mijn dier.
  Jij hebt ons vandaag uitgelegd en laten zien wat wel werkt. Geweldig, zonder dwang maar met duidelijkheid naar het dier toe, diervriendelijk laden!
  Kan weer de Veluwe op en vakantie houden met paard,
  bedankt,

  groetjes fam.van Wessel,Arnhem

 9. Anita :

  Hoi Doreen,

  Wij zijn ontzettend blij dat je ons vorige week zondag hebt geholpen met het trailerladen. Wij hadden wel allebei zo iets, oke vandaag is het uiteindelijk gelukt maar hoe zal het de volgende keer gaan, aangezien Barras behoorlijk dominant is. Afgelopen vrijdag hebben wij de trailer achter het huis gezet, longeerlijn erin, Barras uit de stal aan de longeerlijn en ja hij loopt er zonder ook maar te aarzelen de trailer op.Wij dachten natuurlijk dit is toeval. Paard er weer uit. Opnieuw aankomen lopen en weer ging hij er zo in. Gewoon weg fantastisch.
  Wij zijn dus ontzettend blij dat je ons geholpen hebt,het is dus echt een prima methode om je paard te leren laden.
  Wij kunnen het iedereen aanraden.

  Groetjes Anita

 10. Harrie :

  Beste Doreen,
  Zaterdag 22 januari was je bij ons in Gieterveen om ons te helpen om onze pony Sando op de trailer te laden met jouw methode.
  Eerst wat oefeningen in de bak en daarna trailer laden volgens jouw methode en wat schetst onze verbazing, binnen een kwartier stond hij op de trailer, zeer ontspannen. Wij willen je daar hartelijk voor bedanken en zijn zeer blij dat het gelukt is. Nogmaals hartelijk dank en wij zullen jou zeker aan prijzen en dit overbrengen naar andere mensen.
  Veel geluk verder in de paardesport en we houden je op de hoogte wat betreft Sando.

  Groetjes,
  Harrie,Margriet en Didi
  Gieterveen

 11. H van Dijken :

  Hoi Doreen,
  Vandaag zondag 23 januari, 1 dag na jouw cursus, Sando weer geladen en liep er binnen 1 minuut op. Daarna heeft Didi gereden en wat bakoefeningen gedaan, daarna weer 2 keer geladen en dit gaf geen enkel probleem. Dus het plezier met pony rijden kan weer beginnen.

  Groeten,
  Harrie,Margriet en Didi
  Gieterveen

 12. Ester :

  Ik ben Ester en Doreen heeft mij geholpen met trailerladen met Kyra. Dit werd tevens opgenomen en uitgezonden door TV Gelderland.
  Het gaat nu goed met het laden! Twee weken geleden hebben we meegedaan met een “Enjoy the ride” waar we met de trailer heen zijn geweest en ze stond er zo in! Er stonden daar echt enorm veel mensen te hannesen om hun paard in de trailer te krijgen en Kyra liep er zo in! Heerlijk!

 13. Marleen :

  Ik wil je nogmaals bedanken voor de hulp met trailerladen van Amiro. Ik heb nu twee keer geoefend met de trailer en het gaat echt goed! Had ik nooit verwacht, maar gisteren liep hij er al in terwijl ik zelf nog niet eens klaar stond. Ik ben echt blij dat ik je hulp heb ingeschakeld. Hopelijk kan ik over een tijdje lekker met Amiro op stap!

  Groet, Marleen

 14. Simone :

  Hallo Doreen, Even je op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken na je hulp van zondag. Vandaag voor de tweede keer sinds zondag Leandro op de trailer geladen.
  Gisteren aarzelde hij eerst heel even, daarna liep Leandro gelijk de trailer op. Er weer uit, en daarna nog een paar keer zonder probleem. Met z’n allen zijn we heel gemotiveerd en helpen elkaar.
  Vandaag deed hij het direct geheel uit zichzelf, ging zelfs op rust staan in de trailer.
  We zijn tot zover héél erg blij en verbaasd dat het lukt!! We zijn echt super blij met het resultaat, nogmaals heel erg bedankt voor de hulp.
  Groetjes, John, Simone en Charlotte

 15. 2011 tot en met 2012 :

  15. Marleen : 24 mei, 2011
  Ik wil je nogmaals bedanken voor de hulp met trailerladen van Amiro. Ik heb nu twee keer geoefend met de trailer en het gaat echt goed! Had ik nooit verwacht, maar gisteren liep hij er al in terwijl de lijn nog niet eens vast zat. Ik ben echt blij dat ik je hulp heb ingeschakeld. Hopelijk kan ik over een tijdje lekker met Amiro op stap!
  Groet, Marleen uit Vragender

  16. Fleur : 25 augustus, 2011
  Wow! Vanmorgen ben je bij ons langs geweest om te helpen met trailer laden van onze KWPN-er. Helaas is ze eerder verkeerd er op geplaatst waardoor ze angst en een hekel had aan de trailer. Geen voet zette ze er meer op! Heel fijn vanmorgen te zien dat je in alle rust je paard zonder dwang er op kunt plaatsen. Werd er zelf ook heel relaxed van. Belangrijke lessen geleerd: o.a. niet dwingen van het paard.
  Volgende week gaan we zelf oefenen. Nu al zin in! Bedankt! Groet, Fleur uit Den Bosch

  17. Rinke Rekers : 18 september, 2011
  11 augustus ben je bij mij langs geweest om te helpen trailer laden. Mijn paard is één keer te snel, met te veel druk en spanning, op de trailer gezet door een ander, waardoor ze er helemaal geen vertrouwen meer in had. Daarom had ik jouw hulp ingeschakeld.
  We hebben eerst wat oefeningen op de grond gedaan en vervolgens hebben we haar volgens jouw methode voor de trailer gezet. Alles probeerde mijn paard om er maar onderuit te komen. Zonder jouw hulp had ik al die ontsnappingspogingen niet kunnen doorbreken. Jij bleef heel erg rustig en je grenzen aangeven, maar mijn paard had een nogal hard hoofd (helaas). Mijn vertrouwen zakte die avond heel erg ver weg en ik zag het echt niet meer gebeuren dat het ons ging lukken. Dus we maakte een nieuwe afspraak en mijn verwachtingen waren niet heel hoog meer.
  Zaterdag was dan de grote dag, het zal weer gaan gebeuren. We hebben eerst wat oefeningen in de longeerbak gedaan en toen hebben we haar weer op dezelfde manier voor de trailer gezet. Eerst weer heel wat protest, maar het was al minder intens dan die donderdagavond. En plots stond ze op de klep en toen plots stond ze IN de trailer (binnen ongeveer 20 minuten). Ik was zelf zo opgelucht en het ging ook zo rustig, ze had er opeens vertrouwen in!
  Nu ben ik zelf aan het oefenen en ze loopt vrijwel direct de trailer op….dankzij jouw hulp.
  Heel erg bedankt daarvoor,
  Groetjes Rinke en Whitney!

  18. Clarissa :27 september, 2011
  Het is alweer even geleden dat ik mijn paard niet meer op de trailer kreeg. Ik heb alle bekende wegen gevolgd voor het laden maar niets werkte bij mijn niet bange paard maar bijdehand uitdagingspaard. Ik kwam op training bij jou voor longeren en hebben toen stukje trailerladen meegenomen. En wonder..hij laad. Nu een verademing, hij laad zichzelf en ik kan alleen laden en weg. Hij komt er ook niet meer terug afrennen door mij en de buis heen. En hij wacht gewoon tot de buis dicht en open gaat:) HEERLIJK. Soms maakt hij nog weleens een grapje maar dat is 1 minuut en weet hij dat hij verliest en staat er in op zijn gemak. Kan het iedereen aanraden.

  19. Diana : 9 oktober, 2011
  Hi Doreen, ben erg tevreden over het trailerladen vanmiddag samen met jou. Mijn paard Bubbel was tot vanmiddag niet prettig met trailerladen, toen de vorige eigenaar hem bij bracht zeiden zij eerlijk: we hebben er drie uur over gedaan hem in de trailer te krijgen….ik was al bang dat ze hem toch niet wilde verkopen omdat het zo lang duurde eer hij kwam!
  Vanmiddag ben jij bij ons geweest. Eerst heb je samen met mij zonder paard geoefend. Toen Bubbel gehaald en met laden begonnen. Wat mij vooral bijstaat, is je rust en het direct indammen van onoplettendheid van het paard….Bubbel koos weer eieren voor zijn geld: hij stapte vrijwillig zonder spanning of stress de trailer in. Nog enkele keren geladen en toen mijn prachtige zwarte op stal gezet. Onder een bak koffie nagepraat. De uitleg; rust en het adequate reageren van Doreen vind ik leerzaam en doelstreffend. Mijn paard loopt zonder spanning nu zelf de trailer in. In principe kan ik hem nu alleen laden. Geweldig. Dank Doreen!!!

  20. Simone : 5 november, 2011
  Hallo Doreen,
  Even je op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken na je hulp van zondag.
  Vandaag deed hij het direct geheel uit zichzelf, ging zelfs op rust staan in de trailer.
  Wij zijn tot zover héél erg blij en verbaasd dat het lukt!!
  We zijn echt super blij met het resultaat, nogmaals heel erg bedankt voor de hulp.
  Groetjes, John, Simone en Charlotte

  21. Familie Engelbarts : 7 november, 2011
  Wat zijn wij blij!
  Nog steeds sinds jouw komst loopt ze nog iedere dag de trailer in…
  We geloofden er eerst helemaal niks van,
  Maar dat één keer bij ons langs komen, er nu voor altijd heeft gezorgd dat ze er wel in loopt,
  is echt helemaal geweldig. Wat een plezier hebben we er nu van.
  dankje dankje dankje.
  Groetjes, Familie Engelbarts, en natuurlijk Trude, de fries in kwestie :).

  22. Antoinette : 15 november, 2011
  Beste Doreen,
  Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je cursus trailerladen aan huis. Het
  gaat heel goed, op woensdag nadat jij geweest bent, heb ik het nog een
  keer gedaan en dat ging heel snel.
  Vrijdagochtend gingen we naar Loon op Zand, ze stond er als eerste in en zonder problemen. Op de terugweg ook zonder problemen de trailer in en ik doe het helemaal alleen.
  Ik ben zo blij dat ik jou gebeld heb, dat kost me een hoop minder grijze haren.
  Met vriendelijke groeten, Antoinette

  23. John, Simone en Charlotte : 23 november, 2011
  Vandaag voor de tweede keer sinds de laadles met Leandro op stap geweest met de trailer. We zijn erg blij met deze methode, het past echt bij ons.
  De angst dat het niet lukt om Leandro op de trailer te krijgen, is ook
  weggezakt. We hebben nu ervaren dat, als je consequent de methode gebruikt,
  het verzet van hem snel afneemt, en ook al loopt hij soms een keer terug
  naar achteren, het lukt uiteindelijk toch snel.
  We hopen dat je nog veel mensen en paarden kunt helpen met deze methode!
  Groetjes, John, Simone en Charlotte

  24. Annemarie : 30 november, 2011
  Nadat wij zelf getracht hadden onze 2,5 jarige te laden, maar het na drie kwartier opgaven, zijn we op internet gaan zoeken naar professionele hulp. Ik wilde het graag gelijk goed aanpakken zodat dit in de toekomst geen problemen op zou leveren. We vonden Doreen en gelukkig woont zij redelijk in onze buurt. Met deze methode lukt het ons nu ook om hem te laden en ik ben super gelukkig dat het nu stress vrij kan! Deze methode kan ik iedereen aanraden! Het is echt een eenmalige investering waar je de rest van je leven profijt van zult hebben! Nu gaan we met Doreen lekker verder werken met deze 2,5 jarige en ik ben er van overtuigd dat we een super paard gaan krijgen als we het op deze manier oppakken! Op naar toekomst!!
  groetjes van Annemarie

  25. Jules : 20 december, 2011
  Ik heb al heel wat paarden in mijn leven beleerd, zadelmak, verkeersmak, trailer laden/lossen etc.
  Sinds een maand of vijf ben ik de trotse bezitster van Catch A Dream, wel een echt karakter dier. Mijn probleem was dat ik haar op geen enkele manier op de trailer kon krijgen, en ik heb toch wel enige ervaring. Na veel verkeerde pogingen en een hoop stress heb ik Doreen gebeld en haar mijn probleem verteld. De volgende dag kwam Doreen ( op zondag) al. Doreen heeft mij oefeningen laten doen, hierna zijn we naar de trailer gelopen. Catch moest even weten dat ze zelf op de trailer moest lopen, zonder enige dwang en uit eigen wil. Na (totaal) 2,5 uur, ja hoor, eindelijk ze liep er zomaar op, hierna nog een paar keer geladen, en het ging super!
  Vandaag 2 dagen later ik heb ze met het grootste gemak geladen, alsof ze het niet beter wist.
  Ik ben super blij dat ik Doreen haar hulp heb gevraagd.
  Doreen Bedankt! namens Catch en Jules van Houdt

  26. Klaas Pieter : 7 januari, 2012
  Hoi Doreen!
  Heb echt genoten van de training. Dit soort dingen is wat paardrijden nou zo leuk maakt: het wordt zo echt een allesomvattende bezigheid.
  Nogmaals bedankt, prettig weekend
  Klaas Pieter

  27. Lex van de Straat : 15 april, 2012
  Nadat we zelf een half jaar hebben geknoeid en na uren en uren laden hebben we Doreen gebeld. Op zondag 15 april 2012 was ze er dan. Eerst kwam Blax nog een keer omhoog door mijn fout maar daarna ging het foutloos, door de juiste tips en omgang met het paard ging hij feilloos naar binnen, zonder dwang of stress. We hebben hem ook een paar keer ingeladen zonder Doreen en het ging perfect. Bedankt voor de cursus laden, ik had niet gedacht dat het zo snel al zou werken. Nicole en Lex van de Straat

  28. Christine de Blécourt : 16 juni, 2012
  Het is alweer 3 weken geleden dat jij, Doreen, bij ons kwam voor de sessie trailerladen met mijn Connemara merrie Fair Princess. Toen al was ik verbaasd over de rustige, ontspannen en paardvriendelijke aanpak en het verbluffende resultaat: Princess die zonder dwang de trailer opliep en volledig ontspannen was.
  Vandaag (na 3 weken helemaal niet geoefend te hebben) voor het eerst alleen trailerladen. Ondanks dat ik er in mijn hart wel vertrouwen in had, toch een beetje zenuwachtig om het alleen te doen. Dit bleek totaal ten onrechte. Princess zag de trailer en waar ze voor de training niet eens in de buurt van de klep wilde komen, stond ze nu rustig voor de klep. Voor ik alle techniek kon toepassen, liep ze zelf al naar binnen. Een paar keer geprobeerd, zonder haar vriendinnetje Truus, met Truus, zonder stang laten staan, met stang, klep open en dicht. Het maakte allemaal niets uit. Ze vond het prima in de trailer. Ze hoefde er ook helemaal niet per se uit.
  Ik ben zó blij dat we jou hebben gevraagd en niet hebben doorgemodderd. Emma en ik willen je langs deze weg nogmaals heel hartelijk bedanken. Christine en Emma de Blécourt

  29. Eveline : 21 november, 2012
  Hoi Doreen,
  Wat ben ik ontzettend blij dat ik jou vandaag heb mogen ontmoeten!
  Wat een rust straal je uit en wat ben je duidelijk, ik ben nog steeds onderste boven.
  En kan niet wachtten om weer aan de slag te gaan, maar vooral zo leerzaam en bewust makend dat ik ineens zo anders naar het paard kijk.
  Ik hoop van harte dat er meerdere mensen zoals jij dit gaan doen, zodat het paard weer met respect wordt behandeld.
  Echt super nogmaals bedankt.
  Groetjes Eveline

  30. Lyanca : 23 november, 2012
  Tja, hoe sceptisch ik eerst over je was, zo goed vind ik je nu. Heb 2 paarden die ik nu zonder longe en zweepjes erin kan zetten… Eerst zien, dan geloven en ik geloof het ook!

  31. Tessa : 25 november, 2012
  Het is puur genieten om je paard mee te kunnen nemen wanneer jij dat wilt. Na veel frustraties en teleurstellingen hebben we Doreen ingeschakeld om ons te helpen met het laden van onze merrie. Haar methode is rustig, duidelijk en gebaseerd op wederzijds respect een aanpak die blijkt te werken.
  De ontspannen manier waarop ze nu de trailer op loopt heeft ervoor gezorgd dat ik weer met veel plezier de trailer pak en op stap ga, heerlijk!

  32. Alice via facebook : 14 december, 2012
  “….Ik kan het bijna niet geloven, ze ging er uiteindelijk zo vrijwillig en vreedzaam en respectvol op. Een bijzondere ervaring. Morgenvroeg weer, ik kan niet wachten!…..
  En wat denk je…….in één keer erop!….. Maar alsof het een feestje was in de trailer, liep ze er nu dus in één keer op. Helemaal happy! ……Hoe blij kun je zijn met een paard dat met plezier de trailer opgaat, met dank aan Doreen Proos !”

  33. Jacqueline Wakker : 27 december, 2012
  Onze dochter Samantha rijdt fanatiek dressuurwedstrijden met Vite en dat betekend dat je op pad gaat met je paard en dus de trailer in moet. Anderhalf jaar aanmodderen om Vite de trailer in te krijgen voor een wedstrijd is niet echt een relaxte manier om aan je wedstrijd te beginnen en het is zeker geen pretje meer als ze er helemaal niet meer in wil en je de wedstrijd op het allerlaatste moment moet annuleren!
  Diezelfde dag, dat dat gebeurde, heb ik Doreen benaderd om ons te helpen, zodat we weer met plezier naar de wedstrijden kunnen gaan. Pffff hadden we dat maar eerder gedaan!!!
  Vite is volledig opnieuw “gechipt”, zoals Doreen zelf zegt! Ze loopt nu heel ontspannen en zelfs met plezier de trailer in! Wij zijn echt super blij!
  Doreen bedankt!
  Samantha en Jacqueline

Laat een reactie achter