DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

In de media

Na vorige maand een uitgebreid interview gehad met Bit Magazine over zithulpen bij overgangen. Nu gepubliceerd in het onlangs uitgekomen Bit Magazine 269. Veel tips van mij over het rijden met je zit. Al verschillende positieve reacties gehad van de redactie: “een heel helder en goed verhaal!”, “dat je zoveel praktische tips geeft waarmee mensen echt aan de slag kunnen.” Erg constructief om mijn ideeën een breder draagvlak te mogen geven.

Onlangs verscheen in het paardenvaktijdschrift “Bit” een artikel over paarden met paardenangst. Hierbij werden enkele van mijn tips over hoe je dit kan oplossen bij angstige paarden onder het zadel beschreven. Fleur Louwe kwam naar Bemmel en maakte de bijbehorende foto’s. Leerling Bionda Kroezen reed mee in het rollenspel met haar PRE schimmel Koloso. De vos op de foto’s is Delrona (Johnson x Ronaldo).

Bit artikel september 2014 002

In “De Nieuwe Krant” van 14 augustus stond een leuk artikel getiteld
‘Communicatie met paard is belangrijk’ geschreven door Johan van Leipsig.

De Nieuwe Krant, 14-8-2013 site

Donderdag 28 juni komt er voor de achtste keer een paarden item op TV Gelderland. Deze keer gaat het over het paard van Gerrit die al jaren niet van het erf af wil. Krügers Park begint om 18u20 en wordt ieder uur herhaald. Mis het niet!

Hieronder is de aflevering (van 26-04) over het paard van Diana Saaman uit Wehl dat ongehoorzaam is bij het opstijgen terug te zien.

Daaronder het item over het paard van Laura uit Ede dat agressief is bij het voeren.      

         

Op 31-05-2012 komt er wederom een paarden item op TV Gelderland. Het gaat over het menpaard van de familie van de Watering uit Bennekom die door een eerder ongeval bang is geworden voor vrachtwagens. Nu schrikt het elke keer als het voor de wagen loopt en er een vrachtwagen passeert. Doreen laat zien hoe dit op te lossen is. De uitzending is hieronder te zien.

Op 17-05-2012 ging het item over het paard van Moniek Baten dat zich geen halster laat omdoen. Ik kom met de oplossing als paarden “fluisteraar” maar in feite is het een zeer praktische manier van denken en doen die door een ieder kan worden toegepast. De uitzending over het halster is hieronder terug te zien.                      

Vanavond komt wederom een paarden item op TV Gelderland. Het gaat over het menpaard van familie van de Watering uit Bennekom die door een eerder ongeval bang is geworden voor vrachtwagens. Nu schrikt het elke keer als er een vrachtwagen passeert. Doreen laat zien hoe dit op te lossen is. De uitzending, aflevering 9, is terug te zien onder het menu Nieuws.

TV opnames in Ochten met Angelique Krüger rechts op de foto.
Opnames in Ochten met Angelique Krüger rechts.

Er komen nog twee paarden items in Krügers Park (totaal aantal items met mij zijn nu acht). De volgende keer gaan wij naar Laura van Ommeren in Ede. Haar paard was agressief bij het benaderen in de stal en tevens bij het voeren. Laura was super blij dat haar probleem op te lossen is. Daarna in Ochten bij Gerrit Huibers wiens paard al jaren niet van het erf af wilde. Als Gerrit het zelf probeerde belandde hij o.a. bijna in de sloot. Beide problemen op kunnen lossen!! Gerrit straalde dat hij zijn jarenlange bestaande probleem nu zelf kan oplossen.

Ik noem Fairytale de kleine professor.Afgelopen week stond er een leuk artikel over Doreen in “De Nieuwe Krant”, een weekblad met een oplage van 17,000.  Met als titel “Ik noem Fairytale de kleine professor”.  Doreen vertelt hier uitgebreid over haar passie met paarden: ondanks het vele werk geniet ik er dagelijks van.

Klik op  Ik noem Fairytale de kleine professor.  om het artikel te lezen.

Voor het tweede seizoen ben ik nu de paardengedragsdeskundige van TV Gelderland in het programma Krügers Park. In het seizoen 2012 worden vijf verschillende problemen met paarden behandeld.

Het eerste paarden item gaat over het paard Bubbel dat niet stil wil staan bij het opstijgen. Het werd uitgezonden op 26-04-2012 en is hieronder terug te zien.

Donderdag 17-05-2012 is het tweede “probleem” paard te zien. Dit betreft een paard die moeilijk een halster om laat doen en direct wegdraait.  Deze uitzending, aflevering 7, is terug te zien. Deel 1 (het probleem) begint bij 4m50 en deel 2 (de oplossing) bij 23m45.

De keer daarop komt een menpaard aan bod dat panikeert bij het passeren van  vrachtwagens. De eigenaar van een vrachtwagenbedrijf was behulpzaam bij het in scène zetten van deze opname.

16-04-2012

Opnames RTV Gelderland in Bennekom 

Vandaag waren er voor de derde keer dit seizoen opnames van Omroep Gelderland voor het programma Krügers Park. Deze keer betrof het een aangespannen paard in Bennekom die paniekerig reageerde als het langs een vrachtwagen moest gaan. De behulpzame eigenaar van een vrachtwagenbedrijf was bereid gevonden om het probleem in scène te zetten. Er was een duidelijk verschil te zien voor en na mijn tips.  

Donderdagavond wordt Krügers Park uitgezonden: ieder uur vanaf 18u20. Een aantal onderwerpen wordt opgenomen met mij als gedragsdeskundige van paarden. De vorige opnames waren in Wehl bij een paard die niet wilde stilstaan bij het opstijgen en ook in Bemmel (bij Buitenzorg) bij een paard die moeilijk was met het omdoen van een halster.

Binnenkort beginnen weer de opnames voor een nieuw seizoen “Krugers Park”. Daarbij ben ik paardengedragsdeskundige, net als vorig jaar. Ik zoek voor deze televisie programma op TV Gelderland nog een paard met ongewenst gedrag.
Het kan ook om rijkunstige problemen gaan maar bijvoorbeeld een kijkerig paard aan de hand, moeilijk bij het hoofdstel of halster omdoen, voernijd, achterhand naar je toe draaien op stal, gespannen in een vreemde omgeving, enz.
Of is het geven van een wormspuit nogal moeilijk?

Het is wel de bedoeling dat je paard in Gelderland staat.
Heb je gedragsproblemen met je paard, wil je hier graag hulp bij en vindt je het leuk dat het op de televisie komt?
Dan graag contact opnemen met Doreen Proos.