DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Paarden / Horses

Sinds februari 2014 staat Umpire bij mij in Bemmel op stal. Ik heb Umpire kunnen kopen voor €1000 omdat dierenarts Jan Nas hem niet wilde laten inslapen. Hij had toen al een jaar in de wei gelopen omdat hij niet voldeed bij de vorige eigenaren.

Umpire is geboren in 2001 en is een afstamming van Jazz. Zijn stokmaat is 1.66m. Umpire beschikt over een mooi model, drie goede gangen en heeft veel uitstraling. Inmiddels ben ik succesvol in de Prix St Georges met hem gestart. Hij gaat het steeds beter doen, wij zien een zonnige toekomst voor hem in het verschiet liggen.

Umpire in de PSG

 

CDI3* Lingen, Grand Prix, 12-07-2013

Momenteel is Smile het paard waar ik internationale Grand Prix dressuur mee rijd. Iedere keer als ik met Smile gereden heb prijs ik mij gelukkig dat ik op zo’n paard rijden kan.

In maart 2012 hebben wij deelgenomen op de KNHS Kampioenschappen Ermelo in de Grand Prix, daar mochten wij de kür op muziek rijden en in de eindstand werden wij achtste van Nederland met 62%.

Wij kwamen voor het eerst uit in de Prix St Georges in 2009 en zijn twee keer in Duitsland gestart in een sterk internationaal veld. Daar behaalden wij een tweede en een vierde plaats met percentages van boven de 67%. Smile maakt nog steeds een behoorlijke ontwikkeling door. Op onderdelen laat zij keer op keer zien dat het een topper is. In Nederland hebben wij al ruim 64% in de Grand Prix behaald, wij mogen aan internationale CDI’s deelnemen. Wij komen uit voor de Australische equipe vanwege mijn Australische achtergrond.         

 

                 

Met Smile in de piaffe tijdens de Grand Prix op het Horses & Dreams in Hagen.                                                                 

CDI3* Lingen, Grand Prix, 12-07-2013

Met Delrona start ik momenteel in de Lichte Tour proef Prix St Georges. Foto’s volgen

Delrona v. Johnson is een hele lieve grootramige merrie met een stokmaat van 1.80m. Zij is heel nuchter en zal geen vlieg kwaad doen. Ook met het rijden is zij heel stabiel en meewerkend. Delrona heeft aparte bewegingen met een sterke achterbeen. 

Update: Delrona is drachtig van Jameson RS2 en verwacht rond 2 april 2022 een veulen.

Fairytale is een prachtige en aanhankelijke merrieveulen, geboren 04-06-2010. v. Apache m. ster sport dress. vm Pretendent vvm Jurriaan.

Fairytale is een heel mooi dressuur type met veel hals en een mooi hoofd. Fairytale beweegt met veel expressie en lijkt een belofte voor de toekomst. Fairytale is buitengewoon lief en een paard die gesteld is op mensen.  Ze is vriendjes met een ieder. Ze kan achter je aan lopen als een lief hondje.

Fairytale is een persoonlijkheid. Ze hinnikt vrijwel altijd als ze iemand ziet of hoort. Ze loopt al dagelijks aan de stapmolen en amusant is dat ze er spontaan in gaat zonder halster, als de poort maar open is. Ze kan ook deuren openmaken en dichtdoen. Een filmpje hierover volgt.

Update: november 2013. Inmiddels is Fairytale al onder het zadel en ze doet het goed! Aangezien ze pas drie jaar oud is rij ik haar drie keer in de week zo’n 10 à 15 minuten. Ze heeft veel natuurlijke balans wat zich onder meer uit in dat ze altijd vierkant halthoudt!

Fairytale staand 2015 a

Lees verder »

30-09-2010

Verkocht naar Anouk in Zwitserland

Sunshine (Flemmingh x Udonis x Kristal) heeft een machtige, stoere uitstraling. Zij beweegt correct en is door haar gemakkelijke hoofdhals houding fijn te rijden. Zij is elf jaar oud, Z2 dressuur met winstpunten en heeft het sport predikaat verdiend. Zij beheerst de galopwissels om de vier, drie en twee sprongen. Sunshine is een dochter van Ciske (ster, sport), KWPN fokfamilie 180 en derhalve ook interessant als fokmerrie. Haar stokmaat is 1.68m. Verder is zij in de omgang rustig, netjes op stal en altijd dun in het haar waardoor scheren overbodig is.

Sunshine (Flemmingh Udonis x x Crystal) is a good looking horse. She moves neatly and has three correct gaits. She is easy to ride and has a good mouth due to the ease of her head and neck posture. Sunshine is eleven years old, Z2 dressage with plus points and has therefore earned the sport predicate. She masters the flying changes every four, three and two strides. Sunshine is a daughter of Ciske (star, sports), KWPN breeding family 180 and is therefore also interesting as a broodmare. Her Height is 1.68m. She has a quiet nature, is always neat in the stable and has a thin coat therefore shearing is unnecessary.

 

Als veulen: samen met Be-bumble kijkt Bumble-bee naar de camera.

Rechts op de foto staat Bumble-bee v. Dutch Dormello v.m. Udonis x Kristal x Flaneur. Links is Be-bumble, beide als veulen.

In zijn pedigree zowel spring- als dressuurbloed. In de moederlijn spring bloed t.w. familie van P.Pilot.

Lees verder »