DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Nieuws

10-11-2019

Doreen’s Rijlaarzen uit Bemmel bestaat 10 jaar en om dat samen met jullie te vieren houden wij tot 31-12-2019  een spetterende actie. U krijgt een paar Bento jodphur boots ter waarde van 99 euro geheel gratis (zolang de voorraad strekt) bij aankoop van op maat gemaakte Derby rijlaarzen én tevens op de zeer scherp geprijsde aanbiedingen (vanaf 400 euro) die wij op voorraad hebben.

Recentelijk heb ik met Umpire en met Delrona twee clinics gevolgd bij de Duitse topruiter Sönke Rothenberger. Wij hebben zinvolle tips meegekregen waardoor ik tevens mijn leerlingen met nog meer vakkundigheid bij kan staan.  De plannen zijn om binnenkort over te gaan naar de Grand Prix. Hieronder foto’s van Umpire in de piaffe en van de series in de galop.

Onlangs ben ik met Umpire gestart in de Inter 1, een proef uit de Lichte Tour. Wij haalden ruimschoots winst maar reden wel even verkeerd, een programmafout, wat punten kost. Wij hadden mooie cijfers voor het uitstrekken, het appuyeren en de serie wissels.

1-02-2017

Umpire v.Jazz maakt mooie vorderingen in de training. Wij streven ernaar dit jaar Grand Prix te starten. Hieronder een filmpje van zijn piaffe.

16-08-2016
Op het prachtige Subtop Summer Days in Roosendaal hebben wij winst gereden in de Inter 1. De series waren zonder fouten en de pirouettes waren klein en mooi gezet. Wij hadden een percentage van 63,94% maar helaas hadden wij ook enkele schrik reacties anders was de score hoger geweest.
 
 
Mijn leerlingen hebben ook succes geboekt. Lara Selman met Zilver behaalt keer op keer winst en prijzen in de M2. Nu weer in Zevenaar. Proficiat Lara.
 

Op het sfeervolle Ruiterfestijn Meerlo in Limburg zijn wij gestart in de Lichte Tour. Wij reden de Inter 1 proef en behaalde winst met 64%. Goede dingen kunnen laten zien maar helaas ook onnodige fouten gemaakt.  Carl Hester zou gekscherend zeggen “Pat the horse, slap the rider”.

Umpire Intermediaire, de volte 8 meterDraf: schouder binnenwaarts juli 2016 Inter 1

Figaro op zijn eerste wedstrijd 6-9-2015 linker galop

Figaro op zijn eerste wedstrijd 6-9-2015 draf diagonaalFigaro op zijn eerste wedstrijd 6-9-2015 galop volte 10 meterFigaro op zijn eerste wedstrijd 6-9-2015 draf volte

Figaro v. Manno m. Ullarose (familie van Wendelrose en uit de Denderose stam voor de fokkers) is verkocht aan een Noorse amazone die in China woont. Zij zal zeker weten veel plezier aan hem beleven, net als ik heb gedaan. Figaro kan wel tuigpaard gefokt zijn maar wat een lief paard en wat een goed humeur heeft hij. En hij heeft veel meer positieve eigenschappen: hij leert heel snel, hij heeft een hele fijne mond, hij gaat makkelijk opzij, heeft veel actie in de benen, altijd bereidwillig om zijn ruiter te begrijpen en heel aangenaam om te rijden. Figaro was al zover dat wij Z konden starten.

MAAR, ik ben in ieder geval wel om – een tuigpaard heeft veel eigenschappen die wij waarderen in een dressuurpaard.  Lees verder »

Na een wedstrijd pauze ben ik weer gestart met Umpire. Wij kwamen uit in een Lichte Tour proef in Boxtel. In de Prix St Georges proef scoorden wij 64% en behaalde ook nog eens een vijfde plaats. Ik kan Umpire al met meer expressie in de proef voorstellen. Hoogtepunten waren de serie changementen en de wissels. Wij blijven trainen voor nog meer uitdrukking en minder foutjes.

Uno v Jazz galop PSG 04-2015 (3)Uno v Jazz a draf PSG 04-2015 (7)Draf  2016 Inter 1

Met Umpire v. Jazz heb ik Prix St Georges gestart in Beuningen. Het resultaat was 63.91%. Ondanks wat fouten toch een nette score.  Twee weken daarvoor had hij nog een heftige koliek aanval. Erg blij dat het weer goed gaat met hem en met dit resultaat zo kort nadat wij weer aan het werk zijn.

Schaijk PSG 9-9-2014 (5)

Kim Wijers reed in Driel met Confetti in de klasse L2 en behaalde de scores van 193 en 185 punten. Zij kon hiermee twee overwinningen op haar naam schrijven.

Diana Saaman startte in Zevenaar en behaalde 180 en 181 punten in de L2. Zij verdiende een tweede prijs en is hard op weg M te worden.

Romy Huisman heeft de laatste tijd veel progressie gemaakt. Zij behaalde 189 en 198 punten in Heteren: goed voor drie winstpunten. Zij reed een nette proef met haar paard Ohio en verdiende twee eerste prijzen in de L1. De vorige wedstrijden behaalde zij ook steeds winstpunten.

Charlotte van de Bos had haar Z1 debuut in Ede met haar vosruin Landlord. Zij scoorde twee winstpunten en had prijs in een zware deelnemersveld.

Mellanie Poldermans-Cremers rijdt ook doorlopende winstpunten bij elkaar. Nu startte zij in Ewijk met Farinja en reed 182 en 181 punten.

Fianne Imminga rijdt zich steeds in de kijker in de M1 met Andrea. De vorige keer behaalde zij alweer twee keer de eerste prijs met bijbehorende winstpunten.

Trainingspaard Joy boekt in zeer korte tijd enorm veel vooruitgang. Haar amazone Renée Buurman komt enkele keren per week lessen en pakt mijn aanwijzingen zeer goed op. De andere dagen wordt Joy door mij getraind.