DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Trailerladen

Hebt u problemen met trailerladen? In dat geval is het inroepen van mijn hulp een echte aanrader. Ik kom door heel Nederland om te helpen bij het trailerladen. Velen hebben al andere “specialisten” ingeschakeld met als bedroevend resultaat “nul”. Alsnog belde zij mij op en waren veelal ten einde raad. De blijheid is dan groot als blijkt dat mijn systeem werkt en dat ze, na één sessie, zelfstandig in staat zijn hun voorheen problematisch paard te laden. Als paarden gedragsdeskundige ben ik overigens benaderd door de TV voor opnames met probleem paarden, ook bij het trailerladen. De eerste opnames hebben al plaats gevonden en waren buitengewoon geslaagd. De uitzendingen zijn in mei, juni en juli.

Doorgaans kom ik op locatie om te helpen bij het trailerladen. Daarbij begin ik met “theorie” om uit te leggen wat de bedoeling is en hoe mijn systeem werkt. Daarna gaan we met je paard een aantal oefeningen doen zodat jij en jouw paard gaan leren waar we op moeten letten. Pas dan gaan wij trailerladen (het is de bedoeling dat jij “meehelpt”). Wij zullen het paard niet dwingen op de trailer te gaan en toch moet het zijn keus zijn om naar binnen te stappen! Dit moet je ondervinden om te zien dat het werkt. Ondertussen leg ik verder uit het hoe en waarom. Het werkt voortreffelijk en jij zal er ook veel van leren: niet alleen je paard. Na afloop krijg je een naslagwerk zodat je alles nog eens rustig kunt nakijken. Een eenmalige bezoek moet voldoende zijn om probleemloos te kunnen trailerladen. De kosten bedragen 200 euro exclusief  35 ct/km. voor ongeveer twee uur theorie plus praktijk.

Tip: lukt het laden niet? Stop met oefenen, daarmee bevestig je foutief gedrag. Schakel een professional in en ga niet zelf verder met “oefenen”.

Bel gerust vrijblijvend eens op of stuur een mailtje voor meer informatie. Onderaan kunt u de reacties lezen.

Jacqueline, Samantha en Vite  

Jacqueline, Samantha en Vite.

.TV opnames
Tijdens TV opnames voor Krugers Park