DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Op Hemelvaartsdag heb ik twee geslaagde demonstraties gegeven op het mooie en gezellige CH Bennekom bij Kasteel Hoekelum. De eerste was trailerladen met een paardje die er niet op ging. Het lukte zonder dwang met een half uur. Doordat het paard steigerde en verzet toonde was het spectaculair! (Mijn demo’s zijn niet macho met grote machines en kettingzagen maar vooral gericht op grote veranderingen bij het paard, empathie en kennis opdoen.) De eigenaresse zei dat ze gedacht had dat het nooit zou lukken. Ze waren lopend met het paardje naar het terrein gekomen.

De tweede demo was met een kijkerige en gespannen pony. Prachtig om te zien hoe het pony ontspande en zich concentreerde op de begeleider na enkele paard vriendelijke handelingen waarbij er niet getrokken werd aan zijn hoofd. Na afloop kreeg ik reacties zoals: nu weet ik wat ik moet doen als mijn paard steigert; zeer leerzaam; prachtig om het effect te zien van een wending om de voorhand, etc.


Laat een reactie achter