DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 
11-11-2007

Bij het werken met paarden is het belangrijk om rekening te houden met hun gezichtsvermogen. blinde vlekPaarden zijn prooidieren en mede daarom zitten de ogen aan de zijkant van hun hoofd. Daardoor kunnen ze bijna 340 graden om zich heen zien. Ze hebben echter een blinde vlek recht achter het lichaam (zie het rode gedeelte van de tekening). Hier moet je rekening mee houden als je een paard van achteren benadert.

Vooral in stressvolle omstandigheden – zoals vaak bij het trailerladen – is het beter om niet achter het paard te staan, bijv. om hem de trailer in te dwingen. Als je achter het paard staat kan hij je niet zien, maar hij weet en hoort wel dat er iets gebeurt – wat hij niet kan zien. Van de stress kan hij dan gaan steigeren of achteruit trappen.

In een sessie trailerladen leer je hoe je uiteindelijk in je eentje een paard in de trailer kunt laden zonder stress, zowel voor jou als voor het paard. Je krijgt uitleg over het hoe en waarom van het trailerladen vanuit het perspectief van het paard. We gaan in op de signalen die je bewust of onbewust aan je paard geeft.


Laat een reactie achter