DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

VIP dagen en workshops

Is je paard op vreemd terrein schrikkerig en heeft het moeite zijn aandacht bij jou te houden? Draait hij zich zomaar om als je hem wilt “pakken”? Botsen jullie wel eens? Maar je wilt dat jouw goede intenties ook in daden omgezet worden? Dan is deze workshop een regelrechte aanrader! Op deze workshop krijg je de sleutel voor de focus van je paard en succesvol paardrijden. Je wordt bewust van het natuurlijke instinct van jouw paard en van de juiste reactie daarop.

Datums 2018
Van 14u00 tot 17u00 op zondag 13 mei, 1 juli, 26 augustus, 21 oktober. Ook een vervolg workshop op 2 september voor degene die al eerder hebben deelgenomen aan een workshop.

Plaats: Dressuurstal Doreen Proos, De Plak 84, Bemmel
Kosten: 25 euro per toeschouwer en 40 euro per deelnemer met eigen paard, inclusief koffie/thee en syllabus.

Aanmelden: doreen@dressuurtotaal.nl

Wordt de partner dat je paard verdiend. Met het volgen van deze workshop gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je gaat zaken opmerken die je nooit eerder hebt gezien. Je wordt bewust van je eigen lichaam en het luisteren naar het paard staat centraal.

 

Filmpje gemaakt door Romy Huisman.  

Lees verder »

Dit is een unieke en intensieve training’s mogelijkheid voor mensen die het gevoel hebben vast te zitten in het rijden en niet meer vooruit komen en/of vinden dat er iets ontbreekt in de band met hun paard.

Besteed één halve dag met mij dan zal ik je het gereedschap geven waarbij jouw rijden naar een hoger niveau getild wordt, je band met je paard verbetert en je zelfvertrouwen groter wordt! Deze VIP trainingsdag is enkel en uitsluitend voor jou en je paard en concentreert zich op jouw specifieke uitdagingen en behoeften.

Deelnemers gaven aan: “In een paar uur meer te hebben geleerd dan elders in jaren” en “een nieuwe wereld is voor mij open gegaan”.

Wanneer is een VIP trainingsdag voor jou geschikt?

Je vind het een geweldig idee om een hele dag te investeren aan jezelf en je paard.

Je bent bereid om veranderingen te willen maken zodat de relatie met je paard “magisch” wordt.

Je wilt vaardigheden verkrijgen die  je behulpzaam zijn om de beste uit je paard te halen.

Daar de deelname beperkt is, adviseer ik je om snel actie te ondernemen voor deze exclusieve VIP Trainingdagen.   Voor meer informatie neem contact met mij op hier.

VIP Trainingen

25-03-2011

Wie kent het niet? Je bent klaar voor vertrek, alleen je paard moet nog even de trailer in. Maar dat ‘even’ valt ooit tegen: je paard verzet geen been of gaat alle kanten op behalve de juiste. Hebt u problemen met trailerladen, dan is het inroepen van mijn hulp een aanrader.

Eerst wordt ingegaan op de (theoretische) beginselen van het paardvriendelijk trailerladen. Je moet eerst begrijpen waarom het paard op een bepaalde, respectvolle manier benaderd wil worden. Dus ook wat je zeker niet moet doen. Bijvoorbeeld aan zijn hoofd trekken of op de klep voor hem staan, want dan geef je met je non-verbaal gedrag onbewust het signaal ‘ga weg!’ En dat wil je juist niet. Nog erger wordt het wanneer daar ‘geweld’ bij wordt gebruikt. Dat leidt alleen maar tot stress.

Na de theoretische inleiding leert u de specifieke, op de paardentaal gebaseerde technieken om uw paard in de trailer te krijgen. Deze methode is zeer effectief, want alles gaat vanuit het perspectief van het paard en op basis van wederzijds respect. Zonder alle Monty Roberts-rompslomp, hekken of Dually-halsters.

Daarna zullen we jouw paard in de trailer laden en zo de theorie in de praktijk toepassen. Met dit systeem kun je in je eentje een paard in de trailer krijgen. Zonder dat je zelf in de trailer hoeft te komen. Na enkele keren oefenen zal het steeds gemakkelijker gaan, tot hij er uit zichzelf inloopt – waarschijnlijk de eerste oefensessie al!

Belangrijk bij deze systeem van trailerladen is dat het paard er zelf voor kiest de trailer in te gaan, wij zullen hem niet dwingen!!!

In de meeste gevallen kom ik bij U aan huis. In uw eigen omgeving en met uw eigen paard, leer ik u het hoe en waarom van het paardvriendelijk trailerladen. U moet rekenen op twee uur theorie plus praktijk. De kosten bedragen 170 euro ex. 35 ct/km. 

 

Datum
Zondag 9 juni 2013
Tijdstip
14.00 tot 17.00 uur
Plaats
Dressuurstal Doreen Proos
De Plak 84
6681 DR Bemmel
Kosten
40 euro als je deelneemt met paard (maximaal drie deelnemers), inclusief koffie/thee.

25 euro voor toeschouwers, inclusief koffie en/of thee. 

Aanmelden voor workshop

Lees verder »