DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Belangrijke aspecten van de Monty Roberts methode worden afgewezen door wetenschappers van de Universiteit van Sydney. ¬†Voorstanders van de methode stellen dat het paard ervoor “kiest” de “trainer” te volgen en dat er geen tuigage gebruikt wordt op het lichaam van het paard.

De resultaten van het onderzoek geven aan dat de methode uitgaat van angst. Het paard kan kiezen tussen herhaaldelijk angstig gemaakt worden of om de “trainer” te volgen. Hoewel het aantrekkelijk is te denken dat paarden in de ronde pen ervoor kiezen de “trainer” te volgen, zijn de onderzoekers van mening dat het gebruik van angst geen plaats hoort te hebben in humane en ethische trainingstechnieken.

Als aanvulling op dit “out of the box” onderzoek wil ik opmerken dat het voor het paard niet eerlijk is om weg gestuurd te worden terwijl het in feite niets verkeerd heeft gedaan. Wanneer een paard ongewenst gedrag vertoont dan heb je wel een reden om het te corrigeren.

Klik hier om het artikel te lezen.


Laat een reactie achter