DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

In september ben ik gecertificeerd Chris Irwin-trainer geworden – een van de eersten in Europa.

Enkele jaren geleden heb ik me verdiept in het Monty Roberts-systeem, maar ik vindt het te weinig gericht op wat het paard nodig heeft om zich goed te voelen. De laatste twee jaar bestudeer ik de Chris Irwin-methode. Chris Irwin is heel subtiel en volgens hem moeten respect en vertrouwen van het paard verdiend worden – niet afgedwongen.

Toen de kans zich voordeed om de Train the Trainerscursus van Chris Irwin te volgen heb ik mij direct opgegeven. De cursus behelst minimaal drie keer drie dagen en bestaat uit werk aan de grond, longeren, rijden en werk aan de lange lijnen. Door mij te verdiepen in paardentaal (de Chris Irwin-methode) is mijn bewustzijn vergroot en zie ik veel meer dan voorheen. ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

Voor meer informatie zie Pers en Publiciteit.


Laat een reactie achter