DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 
10-10-2009

Egidius (Tango x Pretendent x Jurriaan) is een prachtige hengstveulen (inmiddels bijna twee) die is geboren op 1 juni 2009. Hij is goed gebouwd en nu al erg bespierd. Hij heeft drie goede gangen en wordt groot genoeg qua stokmaat. Egidius heft een rustig karakter en laat zich niet gauw gek maken. Bij het opsteken van een paraplu loopt hij er direct naartoe. Hij is erg lief en gek op aandacht.

 

Egidius twee maanden oud

Egidius is op de foto ongeveer twee maanden oud.

Egidius, hieronder ruim 8 maanden oud, toont hoe hij met respect en vertrouwen naar je toe komt.

Hij laat een aantal goede wendingen zien waarbij hij zijn hoofd naar mij toe draait. Dan blijft hij staan omdat ik hem niet verder naar mij toe haal (draw).

Eén wending -bij de uitgang op 0,40 sec.- is niet goed, want hij draait zijn achterhand naar mij toe. Ik reageer door met de zweep een klappend geluid te maken om hem duidelijk te maken dat ik het wel opgemerkt heb.


3 reacties op “Egidius v. Tango (RIP)”

 1. heidi :

  wat een schattig veulen

 2. ryan :

  lief

 3. Yvon :

  Hallo Doreen

  Ik las een verhaal op horses.nl over Egidius…
  Ik heb mijn 2 jarige ook in Friesland gehad en deze heb ik zwaar verwaarloosd teruggekregen…
  Ik was benieuwd of jij een rechtszaak bent begonnen en wat de uitkomst was en of dit ook bij het bedrijf Geertsma was …

  Met vriendelijke groet
  Yvon

Laat een reactie achter