DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

De rijlaarzen van het merk Derby zijn moderne rijlaarzen met een ambachtelijke maakwijze waarvan de kwaliteit ervan af spat. Ze zijn leverbaar met veel verschillende opties. Enkele voorbeelden van de meerprijs: een andere kleur dan zwart €30, sierneusje €25, extra hoge dressuurboog €7, hakbeschermer €15, lak €70, sierkap €50, Swarovski €50 voor 10 stenen, enz. Tip: door te spelen met lakleer- en kleurvlakken krijgt uw laars een persoonlijk karakter. Een Nederlands kwaliteits product naar jouw specifieke wensen uitgevoerd.

De rijlaarzen worden hieronder beschreven.

Model Prestige in zwart €600 

De Prestige is een klassieke dressuurlaars gemaakt van het fijnste Franse leer. Deze elegante laars heeft standaard een harde buitenkant en een zachte binnenkant wat zorgt voor meer contact met het paard. De achterbies is verstevigd met een balein tegen het inzakken van de schacht. Met uitneembare voetbed. De zeer sterke rits loopt door tot in de voet met een unieke versteviging onderaan de rits. Zoals afgebeeld met lak komt er 70 euro bij. Dezelfde model hebben de Piaffe en de Professional maar deze zijn soepeler doordat de buitenkant niet is verhard.

 Soft Jumper 46 59 38 39 blauw sn hakbesch jungle ls lveters (3)
Model Soft Jumper €495 in  zwart zonder extra’s.

De Soft Jumper is een mooi afgeklede laars maar met toch veel bewegingsvrijheid. Gemaakt van zacht volnerf rundleer met een ademende leren voering voor extra gerief. Door de lange rits aan de achterzijde tot aan de hak heeft de laars het comfort van een makkelijke instap. Standaard met een modieuze veter sluiting. Door het neusje in een andere kleur te vervaardigen krijgt deze laars een unieke karakter voor de individueel ingestelde ruiter.

polo A blauw lichte zool en stiksel
Model Polo €525 (met extra’s zoals foto boven links €585 en rechts €645)

De Polo is een elegante rijlaars die gemaakt wordt van volnerf rundleer en is met recht een juweeltje van een rijlaars. De schacht sluit smal om de enkel waardoor er een chique effect verkregen wordt. Kenmerkend van de Polo laars is dat de ritssluiting aan de voorkant zit. De  laars is geheel met leder gevoerd waardoor de schacht aan stevigheid toeneemt.

Model Lace-up in de kleur zwart voor €595.

Een fraaie rijlaars met veters aan de voorkant en een rits achter. Zo hoef je maar één keer de veters op je maat te rijgen, om daarna de laars eenvoudigweg aan en uit te ritsen. Makkelijker kan niet! Bovendien erg modieus. Wist je dat de veter je tot twee cm extra ruimte geeft. Ideaal om in de winter die thermo broek aan te doen of wanneer je na dagje staan moeite hebt om je laarzen dicht te krijgen! In zwart voor €545

Super Jumper met croco lak accenten aSuper Jumper 40 52 39 zonder veter, neus en kap croco lak (3)

Model Super Jumper (zoals hierboven met lak accenten €560)  

De Super Jumper is een modieuze laars gemaakt van zeer zacht geprent rundleer. Met mooie lak accenten die ook in croco lak uitgevoerd kunnen worden. Hij heeft een lange rits aan de achterzijde tot aan de hak voor makkelijk in- en uitstappen. Doordat de laars zo slank mogelijk om de enkel wordt gesneden, zal het slippen van de voet in de laars minimaal zijn. Met een vlotte elastische veter sluiting, een antislip rubberzool en een dressuurboog maakt dat deze laars een goede keus is. Tevens een extra bescherming op de hiel met een drukknop.

Model Style (foto boven) €395  

De Style is een soepele, betaalbare wedstrijd- en trainingsrijlaars. De dressuurboog boog en de chique uitstraling van de laars gecombineerd met een nette prijs maken deze laars zeer interessant. De Style is gemaakt van rundleer en heeft een makkelijke instap door de weggewerkte rits aan de achterzijde van de laars. Een slanke snit om de enkel zorgt voor een minimaal wegglijden van de voet in de laars tijdens het rijden. Gemaakt met een ago gelijmde rubberen zool. Tip: door te wisselen met lakleer vakken wordt de Style een markante laars.


Laat een reactie achter