DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 
Lisa met Janniek
Lisa met Janniek v. Aram  bij het halsstrekken.

Zes jaar geleden heeft een leerling van mij, een vosmerrie genaamd Janniek gered van de slacht. Janniek was door de dierenarts afgekeurd wegens o.a. hoefkatrol. Diverse röntgenfoto’s werden ingedeeld in klasse 4 (zeer slecht). Het paard was niet meer geschikt om mee te rijden. Beatrix nam haar van de eigenaar over voor de slachtprijs, met de bedoeling haar nog een waardig laatste jaar te bezorgen.

Maar Janniek is er nog steeds. We zijn aan de gang gegaan haar recht te richten want ze was sterk rechtsgebogen en liep te veel op de voorhand. Doordat ze zo scheef was werden haar voorbenen en haar rug ongelijk belast. Dit leidt tot overbelasting aan de linkerzijde. Door dit te verbeteren is Janniek binnen zeer korte tijd zuiver gaan lopen. Zij is niet meer kreupel geweest en heeft het inmiddels met haar amazone Lisa gebracht tot M-dressuur met winstpunten. Terwijl dit paard anders allang in de frikandellen was beland.


Laat een reactie achter