DressuurTotaal

Doreen Proos, meer dan een Grand Prix amazone.
 
 

Paarden / Horses

Sinds februari 2014 staat Umpire bij mij in Bemmel op stal. Ik heb Umpire kunnen kopen voor €1000 omdat dierenarts Jan Nas hem niet wilde laten inslapen. Hij had toen al een jaar in de wei gelopen omdat hij niet voldeed bij de vorige eigenaren.

Umpire is geboren in 2001 en is een afstamming van Jazz. Zijn stokmaat is 1.66m. Umpire beschikt over een mooi model, drie goede gangen en heeft veel uitstraling. Inmiddels ben ik succesvol in de Prix St Georges met hem gestart. Hij gaat het steeds beter doen, wij zien een zonnige toekomst voor hem in het verschiet liggen.

Umpire in de PSG

 

CDI3* Lingen, Grand Prix, 12-07-2013

Momenteel is Smile het paard waar ik internationale Grand Prix dressuur mee rijd. Iedere keer als ik met Smile gereden heb prijs ik mij gelukkig dat ik op zo’n paard rijden kan.

In maart 2012 hebben wij deelgenomen op de KNHS Kampioenschappen Ermelo in de Grand Prix, daar mochten wij de kür op muziek rijden en in de eindstand werden wij achtste van Nederland met 62%.

Wij kwamen voor het eerst uit in de Prix St Georges in 2009 en zijn twee keer in Duitsland gestart in een sterk internationaal veld. Daar behaalden wij een tweede en een vierde plaats met percentages van boven de 67%. Smile maakt nog steeds een behoorlijke ontwikkeling door. Op onderdelen laat zij keer op keer zien dat het een topper is. In Nederland hebben wij al ruim 64% in de Grand Prix behaald, wij mogen aan internationale CDI’s deelnemen. Wij komen uit voor de Australische equipe vanwege mijn Australische achtergrond.

Smile is een stermerrie en stamt af van de hengst Larno (Landgraaf) en komt uit een  Bustron x Apple King elite merrie (fokfamilie 16).                  

    

          

   

               

CDI*4 Hagen 2012

Met Smile in de Grand Prix. Horses & Dreams in Hagen 2012                                                                

Delrona v. Johnson is een merrie met een stokmaat van 1.80m. Zij is heel nuchter en heeft aparte bewegingen.

BB Zevenaar Z1 November 2013

Hartendief Be-bumble heb ik zelf gefokt. Be-bumble is een mensenpaard die altijd een goed humeur heeft en van aandacht houdt. Hij heeft een prachtige hoofd met sprekende ogen en een lange, ronde hals die je zelden tegenkomt en daarnaast ook soepele bewegingen. Hij heeft een schofthoogte van 1.67m en is Z dressuur.

Z1 derssuur 1e keer 17-11-2013  hoofd klopjes geven         

Fairytale is een prachtige en aanhankelijke merrieveulen, geboren 04-06-2010. v. Apache m. ster sport dress. vm Pretendent vvm Jurriaan.

Fairytale is een heel mooi dressuur type met veel hals en een mooi hoofd. Fairytale beweegt met veel expressie en lijkt een belofte voor de toekomst.

Fairytale is buitengewoon lief en een paard die gesteld is op mensen.  Ze is vriendjes met een ieder. Ze kan achter je aan lopen als een lief hondje.

Fairytale is een persoonlijkheid. Ze hinnikt vrijwel altijd als ze iemand ziet of hoort. Ze loopt al dagelijks aan de stapmolen en amusant is dat ze er spontaan in gaat zonder halster, als het poort maar open is. Ze kan ook deuren openmaken en dichtdoen. Een filmpje hierover volgt.

Update: november 2013. Inmiddels is Fairytale al onder het zadel en ze doet het goed! Aangezien ze pas drie jaar oud is rij ik haar drie keer in de week zo’n 10 à 15 minuten. Ze heeft veel natuurlijke balans wat zich onder meer uit in dat ze altijd vierkant halthoudt!

Fairytale staand 2015 a

Lees verder »

30-09-2010

Verkocht naar Anouk in Zwitserland

Sunshine (Flemmingh x Udonis x Kristal) heeft een machtige, stoere uitstraling. Zij beweegt correct en is door haar gemakkelijke hoofdhals houding fijn te rijden. Zij is elf jaar oud, Z2 dressuur met winstpunten en heeft het sport predikaat verdiend. Zij beheerst de galopwissels om de vier, drie en twee sprongen. Sunshine is een dochter van Ciske (ster, sport), KWPN fokfamilie 180 en derhalve ook interessant als fokmerrie. Haar stokmaat is 1.68m. Verder is zij in de omgang rustig, netjes op stal en altijd dun in het haar waardoor scheren overbodig is.

Sunshine (Flemmingh Udonis x x Crystal) is a good looking horse. She moves neatly and has three correct gaits. She is easy to ride and has a good mouth due to the ease of her head and neck posture. Sunshine is eleven years old, Z2 dressage with plus points and has therefore earned the sport predicate. She masters the flying changes every four, three and two strides. Sunshine is a daughter of Ciske (star, sports), KWPN breeding family 180 and is therefore also interesting as a broodmare. Her Height is 1.68m. She has a quiet nature, is always neat in the stable and has a thin coat therefore shearing is unnecessary.

Sunshine

Als veulen: samen met Be-bumble kijkt Bumble-bee naar de camera.

Rechts op de foto staat Bumble-bee v. Dutch Dormello v.m. Udonis x Kristal x Flaneur. Links is Be-bumble, beide als veulen.

In zijn pedigree zowel spring- als dressuurbloed. In de moederlijn spring bloed t.w. familie van P.Pilot.

Lees verder »

10-10-2009

Egidius (Tango x Pretendent x Jurriaan) is een prachtige hengstveulen (inmiddels bijna twee) die is geboren op 1 juni 2009. Hij is goed gebouwd en nu al erg bespierd. Hij heeft drie goede gangen en wordt groot genoeg qua stokmaat. Egidius heft een rustig karakter en laat zich niet gauw gek maken. Bij het opsteken van een paraplu loopt hij er direct naartoe. Hij is erg lief en gek op aandacht.

 

Egidius twee maanden oud

Egidius is op de foto ongeveer twee maanden oud.

Egidius, hieronder ruim 8 maanden oud, toont hoe hij met respect en vertrouwen naar je toe komt.

Hij laat een aantal goede wendingen zien waarbij hij zijn hoofd naar mij toe draait. Dan blijft hij staan omdat ik hem niet verder naar mij toe haal (draw).

Eén wending -bij de uitgang op 0,40 sec.- is niet goed, want hij draait zijn achterhand naar mij toe. Ik reageer door met de zweep een klappend geluid te maken om hem duidelijk te maken dat ik het wel opgemerkt heb.